Första gången jag försökte mig på att göra köttfärspiroger, och det var inte alls så bökigt som jag trodde det skulle vara. Visst vart dom fina? Grymt goda med om jag får mitt. Hur jag gjorde? Så här!
Anna Pannas Piroger
12-14 små piroger eller som jag gjorde 5 stora
Efersom degen inte ska ligga och vila så bör fyllningen göras först.
Deg:
12-14 små piroger eller som jag gjorde 5 stora
Efersom degen inte ska ligga och vila så bör fyllningen göras först.
- Färs, ägg och morotsfyllning:
- 400 gr blandfärs (eller vilken färs du önskar, fungerar med lamm, vilt osv)
- salt och vitpeppar
- 1 finhackad gul lök
- 4 msk tomatpuré
- 1,5 dl vatten
- 1 krm chilipulver
- 1 riven morot
- 1 hårdkokt hackat ägg (valfritt)
Deg:
- 8 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 100 gr smör
- 3 dl mjölk
Självklart går det utmärkt att göra denna deg i matberedare. Jag orkade inte med disken så det fick bli lite armstyrka i stället.
Servera med en god sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar