fredag 5 augusti 2011

Langos ala Ystad

När vi var nere i Ystad förra veckan så åt vi lunch vid österporten som hade en liten loppmarknad. Valet vart lagos, var så länge sen jag käkade det och Christian hade aldrig smakat det så då var det verkligen dags. Dock så äter han inte skaldjur (boring) så han valde en variant med kebab kött på ist. Vi vart lagom paff när vi vart serverade jätte stora langos med massa sallad och andra grönsaker, men oh så gott!!

Detta testade vi på att göra hemma för första gången och det fick riktigt bra må jag säga och gott vart det så detta recept kan jag varmt rekommendera!



alà Ystad






Homemade


Ingredienser:
25 g jäst
3 dl vatten (ljummet)
1 stor kokt riven potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning
olja till fritering

Garnering:
gräddfil
rödlök (hackad)
Pressad vitlök utrörd i vatten/olivolja

Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
Blanda med riven potatis, salt och mjöl.
Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg.
Jäs degen i ca35 minuter.
Arbeta in lite mer mjöl i degen.
Dela degen i 8 bitar.
Kavla ut till ca 10-15 cm diameter. Jäs dem ca 10 minuter på mjölat bakplåtspapper eller bakbord
Hetta upp oljan, 3-4 cm i en tjockbottnad panna eller gryta.
Fritera brödet någon minut på varje sida tills det fått en gyllenbrun färg.
Garnera med vitlök, gräddfil, hackad rödlök, riven ost
// receptet är taget från Http://tasteline.com

Vi la ju på lite sallad som sagt och vitlöks sås ist för gräddfil. Vi har inte heller någon fritös så vi stekte bära i en tjockbottnad stekpanna och det funkade prima! Happy eating!!

- Posted using BlogPress from my iPhone




Inga kommentarer: