Detta testade vi på att göra hemma för första gången och det fick riktigt bra må jag säga och gott vart det så detta recept kan jag varmt rekommendera!
Homemade
Ingredienser:
25 g jäst
3 dl vatten (ljummet)
1 stor kokt riven potatis
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning
olja till fritering
Garnering:
gräddfil
rödlök (hackad)
Pressad vitlök utrörd i vatten/olivolja
Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
Blanda med riven potatis, salt och mjöl.
Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg.
Jäs degen i ca35 minuter.
Arbeta in lite mer mjöl i degen.
Dela degen i 8 bitar.
Kavla ut till ca 10-15 cm diameter. Jäs dem ca 10 minuter på mjölat bakplåtspapper eller bakbord
Hetta upp oljan, 3-4 cm i en tjockbottnad panna eller gryta.
Fritera brödet någon minut på varje sida tills det fått en gyllenbrun färg.
Garnera med vitlök, gräddfil, hackad rödlök, riven ost
// receptet är taget från Http://tasteline.com
Vi la ju på lite sallad som sagt och vitlöks sås ist för gräddfil. Vi har inte heller någon fritös så vi stekte bära i en tjockbottnad stekpanna och det funkade prima! Happy eating!!
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar