måndag 20 december 2010

Saffransskorpor alá Leila ...

Detta har jag bakat i natt. Tog med mig ingredienser och gjorde en sats att ta hem till jul. Dessa går åt som smör hemma hos oss och är en stor efterfrågan. Är Christian som är skorp-bagaren annars, eller han har gjort ett gäng men vi beslöt oss för att det behövdes mer, är ju trotts allt ett par dagar kvar till jul ;)

Gjorde även en sats till jobbet när jag ändå höll på. Är jag inte gullig så säg *S*


Ingredienser:
100 g smör
1 gram saffran
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


Inga kommentarer: