tisdag 31 augusti 2010

Vad blir det för mat?...


Varför är det alltid lika svårt med den eviga frågan "vad ska vi äta till middag". Kände bara att det var dags för fisk, men inte ströbakad fisk med potatis och en kall sås på creme fraiche,röd lök och dill. Visst det e gott, men det har blivit lite för mycket. Ville testa nått nytt. Nått roligt. Så gick in på den gudomliga sidan www.tasteline.com och letade recept.

Hittade den här som verkade spännande. Och hade lixom inga "konstiga" ingredienser heller, utan allt hade vi i stort sett hemma *We like* Christian som ändå var nere på Hemköp fick handla med sig paprika, kanelstänger och fisk buljong.

Följde inte receptet till punkt och prickar, Hade i alla ingredienser, visst. Men jag e inte den som måttar direkt. Vart en liten ändring så som jag hade i en burk vatten efter den krossade tomaten, en vitlöksklyfta och sen lite chili sås. Jo, sen "kastade" jag ner allt i kastrullen, vart inge lasagne teknik för min del. Var hungrig och det skulle gå fort. Och vet du? Det funkade precis lika bra och var minst lika gott!

Här är receptet:

Bacalao
500 gram torsk i stora tärningar
750 gram potatis i skivor
750 gram gul lök i ringar
1 st röd paprika i strimlor
2,5 dl olivolja
3 msk tomatpuré, Eller Soltorkade tomater, 3 st
1 paket krossade tomater, Eller Campbells tomatsoppa
3 st tomater i tjocka skivor
4 st lagerblad
1 st kanelstång/stänger
1 msk salt
3 st buljongtärningar
1 tsk svartpeppar, grovmalen

Tillagning

200° ugn i 1,5h eller på spisen i 45 minuter (Vi gjorde den på 30 min kanske)

Hälften av olivoljan hälls i grytan. Varva med fisk, lök, potatis. (Det ska ligga i lager precis som lasagne)
Om du valt tomater så varva med dessa. Annars blanda krossade tomater eller tomatsoppan (ska inte späs med vatten) med övriga ingredienser och häll över innehållet i grytan. Toppa med paprikan och den sista olivoljan slås över.
Jag valde ugnsvarianten. På med locket på grytan så slipper du stänk i ugnen.
Mjukt bröd eller flatbröd...ta bägge delarna.
Smaklig måltid!

Eller så hämtar du länken "HÄR"

Vad har ni ätit till middag?

Inga kommentarer: